Proiect amenajari

Urmare a derulării proiectului PHARE 2005 in valoare de 5,8 milioane de euro, din care 63% au fost fonduri europene iar diferenţa fiind asigurată de Consilul local Turda şi Consiliul Judeţean Cluj, proiect a cărui obiectiv principal a fost modernizarea locaţiei pentru creşterea atractivităţii turistice, Salina Turda a devenit unul dintre cele mai impotante obiective turistice ale Transilvaniei.

Lucrările de modernizare s-au concretizat în:

– Mina Rudolf : construirea unui lift panoramic, a unei  piste de minigolf, a două piste de minibowling, a unui teren de sport, a unui amfiteatru cu 180 de locuri, a unui carusel şi a fost amenajat un loc de joacă pentru copii.

-Mina Terezia a fost deschisă publicului, accesul pe vatra minei fiind posibil prin circulaţie pe compartimentul cu scări sau cu un ascensor. A fost amenajat lacul subteran pentru a oferi turiştilor o plimbare romantică cu barca la 112 m în adâncul muntelui de sare.

-Mina Ghizela (sala staţionar) a fost amenajată şi transformată pentru a deservi exclusiv activitatea de tratament balnear.
-Pavilion intrare -a fost amenajată a doua intrare în salină, din Valea Sărată, zona  Durgău .

TOP