Beneficiile inotului – Bazinul de inot Turda

Inotul este o optiune excelenta pentru a face miscare in orice perioada a anului, dar este o activitate mai populara mai ales pe timpul verii, cand se poate practica in bazine sau chiar la mare, astfel Bazinul de Inot Turda va prezinta cateva beneficii rezultate in urma practicarii inotului ,destinat tuturor categoriilor de varsta:

Inotul iti ofera un excelent antrenament cardiovascular si de asemenea iti tonifica musculatura, te ajuta sa slabesti si iti fortifica plamanii,in general iti vei imbunatati cu adevarat viata. Cand practici sporturi precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutatilor, iti soliciti foarte mult articulatiile si sistemul muscular. Inotul nu iti forteaza articulatiile, din contra, este considerat o activitate cu risc scazut de accidentari daca este practicat asa cum trebuie si chiar ajuta la vindecarea diverselor afectiuni ale aparatului locomotor.
Inotul este o forma de antrenament care creste frecventa cardiaca si stimuleaza circulatia. In timpul inotului, toate grupele musculare sunt puse in miscare simultan, provocand organismul la un antrenament total. Frecventa cardiaca trebuie sa creasca cu scopul de a furniza mai mult oxigen pentru activitatea musculara. In timp, rezistenta organismului va creste iar antrenamentul va deveni mai usor. Inotul are o influenta pozitiva asupra plamanilor, in sensul ca in timp va creste capacitatea respiratorie si vei respira mai eficient. Acest lucru este benefic pentru persoanele in varsta a caror capacitate respiratorie incepe sa scada odata cu varsta.
Exista o serie de studii care au demonstrat ca practicarea regulata a inotului accelereaza vindecarea astmului, a tulburarilor de statica vertebrala (scolioze,lordoze,cifoze), a herniei de disc, a durerilor articulare si musculare , dar si a autismului, depresiei sau anxietatii. Ceea ce trebuie sa retinem este faptul ca vorbim de o terapie de durata si pentru obtinerea rezultatelor este importanta consecventa .
Acest tip de antrenament prin inot este diferit de alte tipuri de exercitii care incalzesc corpul si, ca rezultat, reduc pofta de mancare. Inotul este distractiv si poate fi o modalitate foarte buna de socializare. Chiar daca il practici pe plaja sau in bazin, este placut sa inoti cu alte persoane.
Pentru femeile insarcinate exercitiile efectuate in apa tonifica musculatura folosita în timpul nasterii.
Pentru cei mai in varsta, cu probleme articulare (artrita), exercitiile efectuate in apa sunt mai sigure, satisfac dorinta de miscare, cresc flexibilitatea si au impact scazut asupra articulatiilor.

Indiferent de varsta, greutate, nivel de calificare, inotul este o alegere excelenta de petrecere a timpului liber si nu numai. Poate fi privita si ca o forma de antrenament pe care sa o adaugi la exercitiile pe care le faci in mod obisnuit.
Instructorii Bazinului de Inot Didactic Turda , organizeaza cursuri de inot in perioada de vara, incepand cu ora 11:00. La solicitarile clientilor , in perioada vacantei de vara , se organizeaza cursuri intensive pentru copii.
Pentru inscrieri si informatii suplimentare privind tarifele , echipamentul necesar,etc va rugam sa ne contactati la receptia bazinului – tel. 0364/100102 , mobil 0735195518, adresa Str.Stadionului F.N. (langa Stadionul municipal ) sau pe pagina de facebook a Bazinului de Inot .

In perioada 1 iulie – 30 septembrie orarul de functionare a Bazinului de Inot este
Luni-Vineri 6:00-21.00 , Sambata-Duminica 9:00-21:00

Dragi vizitatori,

cu ocazia sărbătorilor pascale, între 26 Aprilie - 12 Mai 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic, între orele 09.00 - 19.00, cu ultima intrare
în subteran la ora 18.00.
Vă așteptăm cu drag!

Dear visitors,

during the Easter Holiday, between the 26th of April - 12 of May 2024, Turda Salt Mine will be open daily, from 9.00 am to 7.00 pm, with the last access
in the underground at 5.00 pm.
Looking forward to having you!