Iona se joaca din nou la Salina Turda!

by / luni, 10 februarie 2014 / Published in Evenimente

Iona se joaca din nou la Salina Turda!  Teatrul Sala Mica aduce teatru in viața ta…

In data de 15.02.2014 si 16.02.2014 , Teatrul Sala Mica in parteneriat cu Salina Turda va juca piesa ,, Iona ” de Marin Sorescu, in regia Mihaelei Panainte.

Rezervarile se fac zilnic între orele 09:00 – 17:00 la numărul de telefon 0364.260.940 sau pe adresa www.biletmaster.ro, deasemenea puteti vizita pagina de facebook pentru mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/247382858762811/. Spectacolele vor avea loc in15 si 16 februarie 2014, (ora 18.00 ora de intrare in salina, ora 19 inceperea spectacolului), Salina Turda – intrarea Salina Durgau (Aleea Durgau, nr. 7).

Pret bilet 40 RON. Pret cu reducere pentru studenti si elevi 20 RON

IMPORTANT !
Spectatorii din Cluj se pot deplasa cu autocarul (Cluj – Salina Turda si retur), iar costul transportului este de 14 RON (dus-intors). La rezervarea biletului, va rugam, anuntati si rezervarea locului in autocar.
Autocarul va pleca la 17.30 de la Teatrul National -intrarea actorilor (in spatele teatrului).  Va asteptam !

Iona2014_1 Iona2014_2 Iona2014_3 Iona2014_4

“Aseara l-am vazut pe Iona. Cine are ”un fir de suflet” n-are cum sa nu rezoneze cu textul si cu interpretarea actorului Vidamski Florin. Salina Turda, spatiul cel mai potrivit posibil. Iona si dublul sau launtric, un solilocviu sustinut de ecoul creat in mod natural. N-am perceput nici o clipa un spatiu apasator, angoasant, amenintator, ci dimpotriva, unul ideal, eliberator. Cu un final imprevizibil, fara gestul extrem, de contopire cu Fiinta Universala prin spintecarea abdomenului. Ramai cu impresia ca dupa strabaterea traseului initiatic, comun, pana la urma, se lasa, si el, ca noi toti, in puterea destinului. Am rezonat, am respirat (”vreau sa respir putin si cu podul palmei”), am lacrimat (”sunt ochii mei aceia care ma privesc”? ). ”Dac-ar sti omul unde se afla in fiecare clipa”….aseara am stiut. Precum Iona, parca asteptai sa treaca Dumnezeu… pe apa… (”as vrea sa treaca Dumnezeu pe aici…”). Cand am iesit din salina, unii se mirau ca se intunecase deja . Apoi, si-au amintit: ”Vreau sa prind soarele, sa-l pun la sarat, poate tine mai mult…” Si sunt convinsa ca a mai existat o clipa in care toti ne-am gandit la mama. ”Eu cred ca exista in viata lumii o clipa cand toti oamenii se gandesc la mama lor. ” Eu cred ca mai exista o clipa in care tuturor ne vine sa strigam in acelasi timp: ”Mama, mi s-a intamplat o mare nenorocire, mai naste-ma o data!”. Si abia atunci as fi si mai convinsa ca ar trebui sa existe gratare la intrarea in suflet, ca sa nu mai intre oricine in el. ”Daca nu exista ferestre, trebuie sa le inventam”, ei bine, Florin Vidamski le-a inventat, le-a creat si le-a deschis larg,pentru ca noi sa putem patrunde in Universul subtil, plin de simboluri si semnificatii, dar mai ales, ne-a ostoit dorinta de a vedea pe cineva trecand pe drum… Multumesc si felicitari, pentru o seara mitica!” Diana Elena (19 octombrie 2013).

TOP