Film:PÂNĂ ÎN ZORI/ WHEN DAY BREAKS de Goran Paskaljevic

by / vineri, 02 august 2013 / Published in Evenimente

PÂNĂ ÎN ZORI/ WHEN DAY BREAKS de Goran Paskaljevic – 9 August 2013-Afmfiteatru Salina Turda orele 18.00 – locurile sunt limitate, maxim 180, rezervarile se fac la caseria intrarea noua– Durgau.
2012, dramă, 76 min., Serbia, Franța, Croația

Un profesor de muzică recent pensionat descoperă originile sale adevărate și soarta tragică a familiei sale din perioada Holocaustului. Bătânul Misha Brankov (Mustafa Nadarevic) trăiește o viață solitară în Belrgad până în momentul în care un secret îngropat de mulți ani iese la suprafață: o cutie de metal ce conține informații misterioase despre trecutul profesorului de muzică. Va reuși oare Misha să dezlege trecutul și să termine proiectul început cu mulți ani în urmă de către tatăl său?Premii și festivaluri
Palm Sping IFF 2013 – premiul special al juriului
Vancouver IFF 2013 – în selecția oficială
Bratislava IFF 2013 – în selecția oficală
Cu: Mustafa Nadarevic, Predrag Ejdus, Meto Jovanovski
Goran Paskaljevic – regizor
Goran Paskaljevic s-a născut pe 22 aprilie 1947 la Belgrad, Serbia.
When Day Breaks_afis copy 01

A studiat regia de film în Praga la FAMU, una din cele mai recunoscute școli de film din Europa. Este regizorul a 30 de filme documentare și 14 filme de lung metraj. Filmele lui au fost selectate de către cele mai importante festivaluri de film internaționale (Cannes, Berlin, Veneția, Toronto, San Sebastian, etc.) și au obținut numeroase premii.
Din cauza mișcărilor naționaliste din Iugoslavia, în 1992 este forțat să-și părăsească țara pentru 6 ani. În 1998 se întoarce în Serbia pentru a regiza lung metrajul Cabaret Balkan cu care câștigă premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și premiul European Film Award. În 2001, în Catalogul Internațional de Film Variety este desemnat ca unul dintre primii cinci regizori al anului. În 2008 la Museum of Modern Art din New York este organizat o retrospectivă completă a
operelor sale, eveniment ce este repetat și de către BFI Southbank în 2011. Tot în acest an se publică o monografie despre lucările sale.FILMOGRAFIE (selecție)
1992 Cabaret Balcan | 2004 San zimske noci | 2009 Honeymoons | 2012 When Day Break

TOP