Strand Durgau tratament si relaxare

Inceputurile tratamentului balnear la Turda sunt situate în timp în anul 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele staţiunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman. Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneaţie şi terapie în mod empiric şi cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecţiunilor reumatismale, de circulaţie periferică şi a afecţiunilor ginecologice.

Continutul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, este un prim pas spre valorificarea complexă a potenţialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungata tradiţie, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiştilor un minunat loc de recreere şi destindere într-un cadru natural.

Pentru confortul turiştilor au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, duşuri şi un bar cu terasă.

Alaturat prezentate tarifele pentru acces Strand Durgau.

lacul ocnei - 1933

Lacul Ocnei – 1933

Strand Durgau - 2010

Strand Durgau – 2010

Categorie
1 zi
Abonament
Tarif unic după ora 17:00
6 zile
12 zile
Adulți
10 lei
50 lei
100 lei
5 lei
Copii, elevi, studenți
5 lei
25 lei
50 lei
Pensionari
5 lei
25 lei
50 lei
Copiii sub 3 ani
Gratuit

Sezlongurile pot fi inchiriate la pretul de 10 lei/zi.
-Copiii, elevii și studenții vor face dovada cu legitimatie/carnet vizat la zi;
-Pensionarii vor dovedi calitatea cu un cupon de pensie.

TOP