28, 29 MARTIE 2015 Iona de Marin Sorescu, la Salina Turda

28 si 29 MARTIE 2015, ORA 18.00, Salina Turda – intrarea Salina Durgau – Aleea Durgau, nr. 7  – producția Teatrului Sala Mică  Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salina Turda, piesa IONA după Marin Sorescu se rejoacă în adâncurile minei de sare de la Turda. Biletele pot fi rezervate la numrele de telefon: 0364 260 940 (intre orele 9.00 – 17.00),  0748827432 sau biletmaster.ro. Pretul unui bilet este de 40 lei. Pentru elevi, studenți și pensionari biletele se pot achiziționa cu reducere, costul acestora este de 20 lei. „Spectatorii din Cluj se pot deplasa cu autocarul (Cluj – Salina Turda și retur), costul transportului este de 14 lei (dus-întors).  Rezervarea locului in autocar se va face in mod expres odata cu rezervarea biletului pentru spectacol. Autocarul va pleca spre Salina Turda la ora 17.00, de la Teatrul Național Cluj-Napoca – intrarea actorilor (în spatele teatrului). Avand in vedere ca locul desfasurarii spectacolului este in subteran, recomandam tuturor spectatorilor o tinuta adecvata mediului. Temperatura este in jur de 10-12˚C.

Spectacolul „Iona” s-a născut în urma întâlnirii dintre un text excepţional, creaţie a celebrului scriitor Marin Sorescu, şi un spaţiu inedit, lacul de sare, din adâncul Minei Terezia. Producţia Teatrului Sala Mică în parteneriat cu Salina Turda, este un proiect cultural inedit şi a avut ca obiectiv principal, crearea unei forme estetice cu un mesaj puternic, în contextul cultural clujean, prin explorarea şi exploatarea unui spaţiu turistic, care devine un cadru perfect pentru un text excepţional al darmaturgiei româneşti. Regizoarea Mihaela Panainte a devenit cunoscută în spațiul teatral ca animator al Teatrului „Sala Mică”, dar și pentru montarea piesei „Scaunele”, de Eugen Ionesco, la Fabrica de Scaune „Antares”, din Cluj-Napoca. Actorul Vidamski Florin a jucat in teatrele din Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe cu roluri în spectacole regizate de Radu Afrim, între care și „Trei surori”.

Dragi vizitatori,
În intervalul 29 Martie - 2 Aprilie 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic, între orele 09.00 - 18.00, cu ultima intrare în subteran la ora 17.00.
Vă așteptăm cu drag!

Dear visitors,
During the 29th of March - 2nd of April 2024, Turda Salt Mine will be open daily, from 9.00 am to 6 pm, with the last access in the underground at 5 pm.
Looking forward to having you!